top of page

Wondzorg zonder voorschrift van arts 

Kennis

Mieke en Stephanie behaalden een bijkomend diploma in wondzorgen.

Door het volgen van bijscholingen blijft heel het team op de hoogte van de nieuwste technieken, materialen en producten.

Ervaring

Grote expertise in complexe en oncologische wondzorg.

In samenspraak met de (huis)arts bepalen we de juiste materialen voor jouw wonde zodat deze zo optimaal mogelijk kan genezen.

Compressietherapie

Steunwindels en kousen.

Wij komen tot 2X/dag langs om windels of kousen aan en uit te doen.

Compressietherapie is één van belangrijkste behandelingen voor patiënten met oedeem. Het is bewezen effectief bij de genezing van beenwonden, bij de behandeling van lymfoedeem en bij een diep veneuze trombose.

Compressietherapie verbetert de veneuze afvoer en arteriële toevoer van bloed. Het zorgt voor een betere lymfe-afvoer, ondersteunt de kuitspierpomp en vermindert de filtratie van vocht uit de bloedbaan.

Bij het toepassen van compressietherapie is het uitermate belangrijk dat deze met nodige kennis, professionaliteit en kwaliteit is aangebracht. Ieder compressiemiddel kent immers zijn eigen toepassingsmogelijkheden, eigenschappen en manier van aanbrengen.

Wij hebben ons als professionals bekwaamd door het volgen van een erkende opleiding. Waardoor wij kennis hebben van verschillende verbanden, de toe te dienen druk en de risico’s van compressietherapie.

 

klik hier voor meer informatie

Stomazorgen

Verzorgen van alle soorten (probleem)stoma.

Aanleren van zelfzorg en irrigatie.

skintears

Hebt u zich gekwetst en is er een huidflap losgekomen dan spreken we van SKINTEAR. In dit geval is het belangrijk dat de huidflap binnen 6u na het trauma wordt teruggeplaatst. Door het snel terugplaatsen zal de huidflap terug kunnen vastgroeien. Dit gaat aanzienlijk sneller dan wanneer deze niet wordt teruggeplaatst. Contacteer ons daarom onmiddellijk na het oplopen van uw wonde.

klik hier voor meer informatie

Decubitus of vochtletsel


Ik heb een wonde aan mijn stuit. Hoe verzorg ik mijn wonde?
Deze vraag krijgen we regelmatig als wondzorgverpleegkundigen.
Om deze vraag te beantwoorden moeten we ons afvragen wat de oorzaak van de wonde is.

Een decubitus ontstaat doordat de bloedvaten in de huid en onderliggend weefsel worden platgedrukt tussen ondergrond en een benig uitsteeksel.

Een vochtletsel is een  irritatie en verweking  van de huid door urine, stoelgang of transpiratievocht.

klik hier voor meer informatie

opleiding bijscholing
wondzorg
compressietherapie windels
stomazorg in thuiszorg
skintear
IAD 1a.png
bottom of page